Tulosta

Ay-liikkeestä, lakimuutoksista, lakoista yms. on riittänyt parranpärinää joka tuutissa. Useissa kommenteissa/keskusteluissa olen huomannut että ihmisillä ei ole tietoa liiketoiminnan perusteista, joten listaan alle pari ajatusta joita toimintaan tarvitaan. Käytän sanaa "Yrittäjä" joka kuvastaa myös työnantajaa.

Yrittäjä tarvitsee:
- Liikeidean josta toiminta käynnistyy
- Liiketoimintasuunnitelman
- Rahoituksen joko omasta pussista, lainalla tai sijoittajalta
- Tulo- ja menorakenteen suunnittelun ns. taloussuunnittelu
- Työntekijöitä toteuttamaan liikeideaa
- Asiakkaita
- Jatkuvuussuunnitelman jonka tärkein osa on kasvun varmistaminen

Mikäli liiketoimintaa ei onnistuta rakentamaan tai ylläpitämään kannattavana jostain syystä, toiminta loppuu eli edessä on konkurssi tai muu lopetus. Jotta tähän ei ajauduttaisi, täytyy yrittäjän varmistaa että kaikki yllä olevat kohdat ovat kunnossa ja pysyvät kunnossa.

Tuotantoa/toimintaa pyöritetään työntekijöillä. Jos yrittäjä ei huolehdi työntekijöiden riittävyydestä, ammattitaidosta/kehityksestä ja viihtyvyydestä, laskee työteho ja sitä kautta yrityksen liikevaihto ja kassavirta. Voi käydä myös niin, että työntekijät saattavat lähteä muualle töihin jos ovat tyytymättömiä. Jälleen tuotanto laskee ja yrityksen toiminta vaarantuu.
Toisaalta jos yrityksessä on työntekijä joka ei tee/osaa työtehtäviään jostain syystä, laskee jälleen tuottavuus ja taas yrityksen toiminta on vaarassa.
Aina kun yrityksen toiminta on vaarassa, voi se tarkoittaa konkurssia ja koko henkilökunnan irtisanomista ja työttömäksi joutumista.

Yritystoiminnassa on kyse yrittäjän ja työntekijän symbioosista. En usko että kukaan tuhoaa omaa liiketoimintaansa huvin vuoksi. Tai ehkä joku joka ei ymmärrä työnantajan ja työntekijän suhdetta näin tekeekin? Kuten alussa mainitsin, tuntuu että monella asiasta keskustelevalla ei ole todellisuudesta oikeaa käsitystä.

Ennen kuin joku sanoo niin tiedän, on yrittäjällä muitakin tarpeita kuin nuo listaamani :)

Tämmöistä ajattelin perjantain kunniaksi. Saa kommentoida, kritisoida yms. mitä mieleen tulee.

 

Järkeä päätöksen tekoon

Pidetään selkeää linjaa:
- Kokonaisuuden hahmottaminen
- Kunnan peruspalveluiden turvaaminen, eritoten SOTE:n jälkeen
- Realismi, kaikkea ei voi saada jokapaikkaan
- Tulot > menot

Kirjaudu

Sininen Tulevaisuus

- Turvallisuus on perusoikeus
- Työ ja yrittäjyys
- Toimiva liikenne
- Suomalaisen osaamisen ja kulttuurin puolesta
- Avointa ja reilua oikeuspolitiikkaa

Friday the 10th. Kimmo Kakko, kokonaisvaltaista osaamista Nurmijärven edestä!. Powered by 888poker review - All rights reserved.