Ajatuksia elämästä, päätöksenteosta, politiikasta ja itse asiassa ihan mistä vain.

ESports – Suomen uusi tulevaisuus urheilussa


Esports on voimakkaasti Suomessa ja maailmalla kasvava laji. Suomessa urheiluministeri Sampo Terho linjasi valtiovallan tukevan tavoitetta tehdä Suomesta eSportsin mahtimaa. Erinomainen linjaus ja juuri tämän kaltaista ajattelua tarvitaan.

Suomalaiset oppilaitokset ovat heränneet kouluttamaan pelaajia. ESports alkaa kehittymään kiihtyvällä vauhdilla omaksi urheilun haaraksi ja esimerkiksi monet lukiot tarjoavat jo erikoistumislinjaa, jossa lajia opetetaan ja opiskellaan. Kainuussa on rakennettu opiskelupolku, joka mahdollistaa lajin opiskelemisen pääsuuntautumisaineena ammattikorkeakoulutasolla. Linja yhdistää pelaamisen sekä liiketoiminta- ja toimialaosaamisen.

ESports on sosiaalista toimintaa. Pelejä pelataan pääosin verkossa, ja pelaajat kommunikoivat keskenään ns. puhe-ohjelmien välityksellä. Kommunikointi tapahtuu joko pelin sisäisellä puheominaisuudella tai sitä varta vasten tehdyillä ohjelmilla esimerkiksi Discord, Teamspeak tai Ventrilo.  Kokemuksesta tiedän, että verkkopelaaminen luo pysyviä ja tärkeitä ihmissuhteita. Itse olen saanut valtavan määrän uusia tuttavuuksia, kavereita ja jopa ystäviä harrastuksen ohella. 

Harrastajat kokoontuvat myös lähiverkkotapahtumiin, jotka voivat olla tietyn pelaajayhteisön tapahtumia tai isompia, laajemmalle osanottajajoukolle tarkoitettuja kokoontumisia. Pelaajien keskuudessa käytetään sanaa ”lanit”. Suomessa järjestetään esimerkiksi Assemblyt kaksi kerta vuodessa, joihin osallistuu harrastajia ja kilpapelaajia myös ulkomailta. Vuosittain järjestetään myös lukuisia muita, pienempiä, tapahtumia.

Varsinaiset kilpapelit, majorit, turnaukset ja liigat, järjestetään pääosin verkossa. Loppu-ottelut, tai isommat turnaukset, järjestetään live-tapahtumina joihin joukkueet saapuvat mittelemään toisiaan vastaan. Alkuvuodesta pelattiin Puolan Katowicessa erään pelin Major-turnaus ,jonka finaaleja seurasi paikan päällä yli 10 000 ihmistä.

Suomalaiset ovat niittäneet mainetta ja kunniaa eSports-kentillä. Viime vuonna saimme nauttia menestystä sellaisista legendaarisista lajeissa kuin Counter Strike, Overwatch, Nhl-series, Dota 2 ja Starcraft muutamia mainitakseni. Näistä Starcraftista tuli jopa maailmanmestaruus. Hienoa! Näyttää siltä että tahti ei tänä vuonna ainakaan hyydy, vaan pikemminkin kiihtyy. Näin pitää ollakin.

Minä olen pitkän linjan eSports-pelaaja. Haluan omalta osaltani edistää tämän valtavan hienon, sosiaalisen ja ihmistä kehittävän urheilumuodon tunnetuksi tekemistä.
Tulevan eduskunnan yksi tärkeimpiä tavoitteita urheilun saralla on edistää eSportsin toimintaa Suomessa. Meissä suomalaisissa pelaajissa on valtava potentiaali
, käytetään se hyödyksi!

Ehdokasasettelu valmistunut

Vuoden 2019 Eduskuntavaalien ehdokasasettelu saatu päätökseen

 

Vaalien ehdokasasettelu on nyt päättynyt ja kortit on paljastettu. Kuka on mukana ja kuka ei. Ketkä ovat ryhtyneet vaaliliittoon ja ketkä eivät.

 

Timo Soinin ratkaisua on odotettu kuin kuuta nousevaa ja nyt se on saatu. Hän ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin 2019.
Omalta osaltani tämä tarkoittaa sitä, että etenemme ilman Soinia, sota ei yhtä miestä kaipaa. Avuttomia emme kuitenkaan ole. Meillä on monta pätevää ja hyvää ehdokasta Uudeltamaalta ja uskon useamman ehdokkaan läpimenoon. Näkisin Jussi Niinistön keräävän sellaisen potin jolla saavutetaan koko omaan äänikuninkuus.
Olemme valmistautuneet vaaleihin jo pitkään, ja nyt on näytön paikka. Saammeko ohjata  Suomen tulevaisuuteen jossa jokaisella on hyvä olla ja kaikilla mahdollisuus menestyä omalla työllään.
 

Meno on kovaa ja tekemisen meininki näkyy. Nyt on aika antaa kansan puhua. Uskon että meillä oleva hyvä henki näkyy kansalle. Kaikki se työ mitä olemme tehneet, ja tulemme tekemään yhteisen hyvän eteen, on varmasti kansan tiedossa.

Alla linkki Timo Soinin päätökseen:
http://timosoini.fi/2019/03/kiitos-naista-vuosista/

Hiljaiseloa

 

On ollut hiljaiseloa kirjoitusten ja mielipiteiden kanssa hetken aikaa. Kaikelle on syynsä ja luultavasti palaan tapahtumarikkaaseen joulukuuhun jossain vaiheessa. Älkää kuitenkaan pitäkö tätä lupauksena.

 

Ilokseni, tai surukseni, huomaan että lähiaikoina kokoa Suomen puoluekartta on ruvennut lukemaan kirjoituksiani ja mielipiteitäni oikein ajatuksen kanssa. Moni asia joista olen kirjoitellut viime vuonna on nyt noussut tapetille monen ihmisen toimesta. Hienoa, toivottavasti kaikilla on aito tahto asioiden hoitamiseen.

 

Olen jo pitkään puhunut ja kirjoittanut yksityisautoilun tarpeellisuudesta Uudellamaalla. Tarve on olemassa etenkin kunnissa joihin ei tule rataa, eikä muutenkaan ole järjestetty toimivaa joukkoliikennettä. Hyvänä esimerkkinä tästä on kotikuntani Nurmijärvi.

Nyt ovat asiaan heränneet jos minkäkin puolueen ehdokkaat ja jos huoli on aitoa, niin tämähän tarkoittaa että seuraavassa eduskunnassa saan paljon tukea tähän asiaan. Joukkoliikenne ja vaihtoehtoiset liikkumismuodot ovat tärkeitä ja niihin pitää panostaa, se on selvä. Yksityisautoilu ja autot ylipäätään ovat kuitenkin nyt, ja myös tulevaisuudessa, tarpeellisia meille tavallisille kansalaisille.

 

Toinen asia jota olen pitänyt esillä ovat Suomen moninaiset luonnonvarat, ja tässä tapauksessa kaivostoimintaan liittyvät asiat. Olen jo pidemmän aikaa ehdottanut, ellen peräti vaatinut, muutoksia nykyiseen kaivoslakiin joka sallii ulkomaisten toimijoiden tulevan Suomeen tonkimaan luonnonvarojamme miten haluavat. Käytän tässä termiä ”exploittaamaan” koska se kuvastaa näiden ulkomaisten toimijoiden tapaa ”käyttää hyväkseen” Suomen liian heikkoa lainsäädäntöä ja liiallisen byrokratian tuomaa hitautta käsittelyajoissa.
Nyt lehdet ja netit pursuavat huolestuneita ehdokkaita ja poliitikkoja jotka kauhistelevat ja ihmettelevät asiaa...? Vaalit ovat tulossa mutta asioita pitää hoitaa myös niiden välillä!

 

Maanpuolustustahto elää vahvana

”Suomalaisten on puolustauduttava aseellisesti kaikissa maatamme ja kansaamme uhkaavissa tilanteissa, vaikka tilanne näyttäisi epätoivoiselta.” Tätä mieltä on 66 % vastaajista Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan kyselyn tuloksissa syksyltä 2018. Samassa kyselyssä 84 % vastaajista ilmoittaa olevansa itse valmis osallistumaan erilaisiin maanpuolustuksellisiin tehtäviin tilanteen niin vaatiessa. Suomen puolustusvoimien aatteellisen selkärangan eli yleisen asevelvollisuuden kannattajia on 74 % kansalaisista.

Vaikka vastausten trendi on hieman laskeva viime vuosiin verrattuna, on silti hienoa huomata, että me suomalaiset ajattelemme rakkaasta isänmaastamme samalla tavoin ja olemme valmiit tekemään kaikkemme itsenäisyytemme ja koskemattomuutemme turvaamiseksi.

Suomen itsenäisyyspäivää vietetään 6.12. Tuo päivä onkin yksi merkittävimmistä päivistä historiassamme. Suurin itsenäisyytemme ajan ponnistus tehtiin kuitenkin vuosina 1939 - 1944, jolloin kunnioitetut sotiemme veteraanit puolustivat omalla uhrillaan meidän kaikkien omaa Suomea. Ei ole suomalaista, jota nuo vapauden vaatimat uhrivuodet eivät olisi jollain tavalla koskettaneet, joko suoraan oman kokemuksen kautta tai vanhempiamme/isovanhempiemme kautta.

Itsenäisen maan suurin ja vahvin turva ulkoisia uhkia vastaan on uskottava puolustus. Suomessa tämä toteutuu mielestäni kolmella osa-alueella, jotka ovat naapuriemme tuntemus maamme historiasta, vahva maanpuolustustahto ja suurimpana tekijänä yleinen asevelvollisuus ja siitä seuraava laaja reservi.

Tämän näkemykseni haluan tehdä teille lukijoille ehdottoman selväksi: meidän suomalaisten kaikkien tärkein tehtävä on pyrkiä estämään aseelliset tai muuten ihmishenkiä vaarantavat konfliktit omassa maassamme, olivatpa ne missä muodossa tahansa. Tämän lisäksi meidän on annettava muulle maailmalle käyttöön vahva osaamisemme ja maineemme rauhantyössä hyödyntämällä sitä esimerkiksi osana YK:n toimintaa. Mutta jos mikään muu ei auta, niin viimeisenä keinona meidän on oltava valmiita myös aseelliseen puolustukseen.

Minulle ja perheelleni on aina ollut itsestäänselvyys osallistua oman kotimaamme suojelemiseen ja auttamiseen siten kuin vain voimme. Hyvät ystävät, kannustankin teitä miettimään, miten te voitte edistää maanpuolustusta ja siten toteuttaa oikeuttanne elää itsenäisessä ja vapaassa Suomessa.

Lisätietoja

Kimmo Kakko
www.kimmokakko.fi

Järkeä päätöksen tekoon

Pidetään selkeää linjaa:
- Kokonaisuuden hahmottaminen
- Kunnan peruspalveluiden turvaaminen, eritoten SOTE:n jälkeen
- Realismi, kaikkea ei voi saada jokapaikkaan
- Tulot > menot

Kirjaudu

Sininen Tulevaisuus

- Turvallisuus on perusoikeus
- Työ ja yrittäjyys
- Toimiva liikenne
- Suomalaisen osaamisen ja kulttuurin puolesta
- Avointa ja reilua oikeuspolitiikkaa

Monday the 24th. Kimmo Kakko, kokonaisvaltaista osaamista Nurmijärven edestä!. Powered by 888poker review - All rights reserved.