Tulosta

Uudenmaan koronakaranteeni
9.4.2020
Päivät 3-13

Niin on kiirettä ettei mitään ole saanut tehtyä. Vanha karjalainen sananlasku.

 

Uudenmaan karanteeni alkoi näyttämään alun jälkeen hieman paremmalta. Tulijoiden/menijöiden määrä alkoi alun ihmeellisyyksien jälkeen tippumaan. Silti satamien ja lentokenttien kautta porukkaa menee joka suuntaan? Nyt näitäkin reikiä on tukittu. Viimeisimpien tietojen mukaan korona olisi jo leviämässä tarpeeksi Uudenmaan tasavallan ulkopuolelle, jolloin meitä oltaisiin vapauttamassa 19.4.2020 jälkeen. Saa nähdä.

 

Suomessa on tällä hetkellä 2 443 varmistettua tartuntaa ja kuolleita 40. Näistä kaikista valtaosa on edelleen Uudellamaalla. Nyt alkaa selviämään että pohjoisen ilokeskuksissa virus on levinnyt juhlijoiden kesken.

 

Maailmalla tilanne on mielenkiintoinen. Etelä-Euroopan maat Italia ja Espanja toivoat jo saavuttaneensa huipun, mutta tilanne muuttu päivittäin. Onko näiden maiden katastrofiin syynä aikoja sitten vapautettu antibioottimyynti? Eräät tutkijat ovat sitä mieltä että virus+bakteeri on vaarallinen yhdistelmä. Ahaa?

 

Yhdysvallat ja Venäjä tulevat kovaa. Diktatuureissa on näköjään huonotkin puolensa.

 

Loppuviikon kohutuin uutinen on Huoltovarmuuskeskuksen tekemä, hivenen epäselvä, suojamaskitilaus. Joku tilasi joltain jotain. Tai joiltain. Lehtien mukaan maksoimme 5 miljoonaa euroa sekundasuojaimista. En tiedä totuttaa mutta ainkain saimme miljoonia kuminauhoja joita voidaan käyttää HVK:n vanhentuneissa maskeissa.

 

Nyt torstaina alkaa pääsiäinen. Somesta alkaa tippumaan uusmaalaisten mökkipäivityksiä. "Äsken tultiin". "Minä olen ollut täällä jo kaksi viikkoa". "Oi, järvi on sulanut!".

Me olemme kotona koska niin on määrätty. Esivaltaa on toteltava, piti siitä tai ei. Muuten alamme vaipumaan kohti anarkiaa.

 

 

Viikoilla olen tehnyt töitä. Etänä ja pääkonttorilla. Meillä on toistaiseksi sillä rintamalla kaikki ok.

 

Karanteeni ei ole kauheasti rajoittanut meitä. Mökillä jäi aurinkosähkökeskusken asennustyömaa puoleen väliin ja maalatakin pitäisi. Kyllä ne kerkeää. Sain maanantaina (30.3.2020) hyviä uutisia ja mökin kattoremppa oli valmis. Pelti on nyt siis in. Siis vanha oli huopaa joka oli koronansa kärsinyt. Tässä tilanteessa päätös kattoremontin ulkoistamisesta tuntuu olleen oikea.

 

Me ollaan pyöräilty jonkin verran. Ilmat on hyviä ja polkuja riittää. Tässä Uudenmaan Klaukkalassa on erinomaisia mahdollisuuksia vaikka minkälaiseen liikkumiseen. Porukka näyttää myös aika hyvin niitä käyttävän. Pyöräily on kivaa, ainakin tällä hetkellä.

Mutta en ymmärrä niitä joilla on viimeisen päälle kireät sortsit, t-paidat (ne urheilut), urheilukellot, menevät kypärät, keltaiset tennarit, puolikkaat hanskat ja leveä/paksurenkaiset sähköpyörät. Sähköpyörät? Mitä h******* pyöräilyä se on? Leveillään varusteilla ja sitten Nurmijärven Sähkö tekee kaiken työn. Järjetöntä toimintaa. Menisivät mökeilleen.

Itselläni oli muuten yhdellä kertaa vanha maastotakki päällä. Vähäsen likainen.

 

Jostain syystä meillä on ollut peräkärryssä hetken aikaa pihajätteitä odottamassa poisvientiä. Eräänä iltana lähdettiin pojan kanssa Metsä-Tuomelaan viemään kuormaa pois. Ilma oli hyvä. Ei ollut jäte-asemalla ruuhkaa, muutama auto vain.

Metsä-Tuomelahan on nykyään Kiertokapulan hallinnassa. Muutoksen myötä aukioloajat ovat ”vapautuneet” ja nykyään sinne voi viedä kamaa myös iltaisin, ja kohtapuoliin myös lauantaisin. Erittäin hyvä asia. Huomasin että hinnat ovat myös tulleet ystävällisemmiksi. Edelliskerralla samanlaisen jätteen vienti maksoi karvan alle 30 euroa. Nyt maksu oli vain 10 euroa. Me like!

 

Viime viikon perjantaina päätettiin yhden kaveriporukan kesken tavata Teamsissa. Siinähä se ilta menikin mukavasti kun kamerat käynnistyivät 1800 ja sulkeutuivat 0200. Alkuun höpötettiin, sitten kävin välillä saunassa ja taas puhuttiin. Jossain vaiheessa alettiin pelata Herttaa netin kautta. Hauskaa oli. Heräsin seuraavana aamuna.

 

Palmusunnuntaina katselin hetken mielijohteesta Facen kautta Nurmijärven jumalanpalveluksen. Hyvä että jokainen taho uusiutuu näinä aikoina.

 

Tällä viikolla olen painiskellut erittäin tärkeän asian parissa. Ostaako Ryobin pensasleikkuri OHT1850 vai ei? Asiasta on keskusteltu ja lopullisia mielipiteitä ei ole selvillä. Meillähän on sakset joilla voi leikata, mutta kuten aikaisemmin kävi selväksi, niin ne ovat vinossa. Ne takapihan kaikki pensaat todistavat asian.

Eräänä päivänä hakiessani lounaaksi erään valmistajan erästä salaattiannosta eräästä kaupasta päätin että tänään minä sen vehkeen haen. Hain, maksoi 119,-. ALV on hinnassa mukana.

Leikkuria voi taitella eri suuntiin, toki portaallisesti, ja sillä ylettää pitkälle. Siinä on mukana joku kerääjäkin joka kai työntää leikattuja tuotteita edellään? Ok...varmaan tominto toimii hyvin. Testasin leikkuria parkkipaikan viereiseen aitaan ja erittäin hyvin meni oksaa poikki. Vai mitä ne on? Vaikuttaa oikein hyvältä vehkeeltä. Pitkäperjantaina saavat aroniat kyytiä!

 

Aikavälin kohokohtia:

  • Käsidesit eivät lopu töistä

  • Pyörälenkit

  • Pensasleikkurin hankinta

 

Järkeä päätöksen tekoon

Pidetään selkeää linjaa:
- Kokonaisuuden hahmottaminen
- Kunnan peruspalveluiden turvaaminen, eritoten SOTE:n jälkeen
- Realismi, kaikkea ei voi saada jokapaikkaan
- Tulot > menot

Kirjaudu

Sininen Tulevaisuus

- Turvallisuus on perusoikeus
- Työ ja yrittäjyys
- Toimiva liikenne
- Suomalaisen osaamisen ja kulttuurin puolesta
- Avointa ja reilua oikeuspolitiikkaa

Tuesday the 4th. Kimmo Kakko, kokonaisvaltaista osaamista Nurmijärven edestä!. Powered by 888poker review - All rights reserved.