Tulosta

Uudenmaan koronakaranteeni
28.3.2020
Päivä 1

Tänään, 28.3.2020, astui Uudenmaan karanteenialue voimaan.

Aloitin päiväni klo 00:15 seuraamalla Ylen suoraa lähetystä kun Uudenmaan rahat suljetttin yli 30:llä väylällä ja tiellä. Lähetyksessä Ylen reportteri ajoi nelostietä pitkin ensin Helsingistä Lahden suuntaan ja pääsi lävitse. Sitten hän käänsi auton ympäri Tuuliharjassa ja paluumatkalla olikin pysähdys edessä. Reportteri ohjattiin media-alueelle josta käsin ihmeteltiin tapahtumia koko loppulähetys.

Niin se alkoi.

 

Mielenkiintoinen tilanne. Asian pystyisi käsittelemään helpommin jos näkisi sotilaan ase kädessä vähän matkan päässä. Tai Merkavan ajamassa vakiokumppaninsa T-72:n kanssa suunnittelemassa jotain kepposta. Niistä on kokemusta.

Ei ole Veli Venäläinen tällä kertaa rajalla. Ei myöskään ruotsalaiset tai norjalaiset. Tasa-arvo pitää muistaa myös mahdollisia uhkia miettiessä.

 

Uusimaa on suljettu muusta Suomesta koska keskuudessamme vaeltaa koronavirus. Virus on kehittynyt jossain ja jotenkin ja uhkaa nyt koko maailmaa. Suomessa valtosa tartunnoista on Uudellamalla, ja tällä toimenpiteellä yritetään hidastaa etenemistä muualle Suomeen, jotta hoitokalusto ja henkilöstö riittäisi. Meille lankesi ensi-iskun vastaanotto. Velvollisuus hoidetaan, hinnasta ei hajuakaan. Tämä kestää pitkään.

 

Tämmöistä vihollista ei näe. Sitä on vaikea pelätä, ylipäätään ymmärtää. Jos ei jotain ymmärä, niin sitten on parempi olla varuillaan, varautua ja yrittää kerätä tietoa. Toivottavasti varaudutaan turhaan.

 

--------------------------------------------------------------------

 

Olin tänään meidän perheen unikeko ja heräsin 0830. Poika oli todennäköisesti herännyt kuudelta jotta pääsisi salaa pelaamaan pleikalla. Tai katsomaan youtubesta jotain pelivideota.

Syötiin siinä sitten aampalat ja suunniteltiin mitä tänään tehtäisiin. Minä ja Heidi ehdotettiin pihahommia ja poika puhui sangen vahvasti pelaamisen puolesta. Päädyttiin ensin pihahommiin ja jos ne sujuu, sitten saa pelata.

 

Vastoin äskeisiä suunnitelmia minä lähdin käymään Tokmannilla hakemassa 32 gb muistikorttia (kotona vain 64-128 kortteja), leivinpaperia ja tiskiainetta. Heidi rupesi tekemään yliopiston kurssitehtäviä ja poika pelaamaan. Sillä lailla.

 

Tokmannilla olin jotain 1030 ja kyllähän siellä porukkaa oli. Varmaan moni muukin kuvitteli karanteeniharhoissaan tekevänsä tänä viikonloppuna pihahommia, ja olivat lähteneet ostamaan jotain tarpeellista. Löysin yllä mainitut tavarat, vähän ylimääräistäkin, ja lähdin ajelemaan kotiin päin. Klaukkalan raitilla oli semisti liikennettä, jossain valoissa oli jopa jonoakin. Näytti suht normaalilta.

 

Kotiin päästessä pesin kädet THL:n ohjeiden mukaisesti ja käytin desinfiointiainettta. Sitten me alettiin niihin pihahommin. Minä leikkelin ensin Klaukkalan rakenteilla olevan ohikulkutien puoleisen minipensasaidan vinoon ja vähän muotoilin sivuja. Sen jälkeen vuorossa oli terassin vieressä oleva suoja-Tuija. Se on helppo leikata ja muotoilla. Iso kokonaisuus ja vihreät viivat helpottavat. Mutta vanhan laulun sanat ”Tuija mua huijaa” toteutui ja leikkasin vinoon. Olkoon.

Heidi hoiti kukkapenkkeja ja haravointia. Taisi keritä tehdä 1/3 pihasta, hyvä homma. Poika taasen leikki omia leikkejään ja välillä auttoi viemään/siivoamaan jotain. Päivän aikana pelattiin myös koulun suosittelemaa luontobingoa jossa bingoruudukkoon oli merkattu erilaisia luonnosta löytyviä asioita ja kun semmoisen bongasi, sai merkin ruudukkoon. Me saatiin kaikki pari riviä kasaan omasta kotipihasta :) Lounaaksi syötiin käristemakkaraa, grillin kautta tietysti.

Ei pöllömpää karanteeniaikaa.

 

Päivälliseksi tein pitkästä aikaa pari peltiä pitsaa. Pohjaksi minulla on lyömätön ohje ja siitä tulee aina hyvä, helppo käsitellä ja maistuva. Suomeksi, ainoa ohje jonka mukaan osaan pohjan tehdä. Täytteeksi ensimmäiseen valikoitui jauhelihaa tacomausteella, tomaattia ja vähän tonnikalaa.Toiseen lättyyn valitsin kinkkua, tonnikalaa, ananasta ja tomaattia. Molempiin tietty kaupasta ostettua valmista tomaattikastiketta ja kahta erilaista juustoa. Erittäin hyvät pitsat tuli. Mutta uuden uunin (2 v.) kanssa en tule toimeen. Hankala saada pohja rapeaksi. Täytyy harkita leivarin käyttöä joskus.

 

Lauantaihin kuuluu sauna. Semmoinen lämpeni ja siellä käytiin. Ennen saunaa kerkesin auttamaan poikaa Plants vs. Zombies GW 2 -pelissä suorittamaan yhden tehtävän. Ymmärrän että maakunta voidaan sulkea, mutta sitä en ymmärrä miksi pleikalle ja äksboksille saa edelleen tehdä fps-pelejä. Ohjain + fps = Epic Fail

 

Nyt tätä kirjottaessa olohuoneessa katsellaan ensimmäistä ”Masked Singer” -jaksoa nauhalta (tiedän, ei ole oikeasti nauha) ja täällä työhuoneen telkkarissa pyörii ”Voice of Finland”. Tämä siitä syystä koska kirjoitan enkä kerkeä vaihtamaan kanavaa. Iltapala alkaa pikkuhiljaa kutsumaan, varmaan leipää ja jugurttia tms. Heidi juonee teetä.

Siitä se ilta sitten jatkuu.

 

Tavallista arkea, aikalailla normi päivä. Vessapaperikin riitti.

 

Päivän nostot:

- Pelasin änäriä samaan aikaan kun raja sulketui (VeP)

- Viimeisellä rannalla, Sir Elwoodin hiljaiset värit (kiitosta vaan tästä Äiti)

- En miettinyt töitä

Järkeä päätöksen tekoon

Pidetään selkeää linjaa:
- Kokonaisuuden hahmottaminen
- Kunnan peruspalveluiden turvaaminen, eritoten SOTE:n jälkeen
- Realismi, kaikkea ei voi saada jokapaikkaan
- Tulot > menot

Kirjaudu

Sininen Tulevaisuus

- Turvallisuus on perusoikeus
- Työ ja yrittäjyys
- Toimiva liikenne
- Suomalaisen osaamisen ja kulttuurin puolesta
- Avointa ja reilua oikeuspolitiikkaa

Tuesday the 4th. Kimmo Kakko, kokonaisvaltaista osaamista Nurmijärven edestä!. Powered by 888poker review - All rights reserved.