Uudenmaan koronakaranteeni
9.4.2020
Päivät 3-13

Niin on kiirettä ettei mitään ole saanut tehtyä. Vanha karjalainen sananlasku.

 

Uudenmaan karanteeni alkoi näyttämään alun jälkeen hieman paremmalta. Tulijoiden/menijöiden määrä alkoi alun ihmeellisyyksien jälkeen tippumaan. Silti satamien ja lentokenttien kautta porukkaa menee joka suuntaan? Nyt näitäkin reikiä on tukittu. Viimeisimpien tietojen mukaan korona olisi jo leviämässä tarpeeksi Uudenmaan tasavallan ulkopuolelle, jolloin meitä oltaisiin vapauttamassa 19.4.2020 jälkeen. Saa nähdä.

 

Suomessa on tällä hetkellä 2 443 varmistettua tartuntaa ja kuolleita 40. Näistä kaikista valtaosa on edelleen Uudellamaalla. Nyt alkaa selviämään että pohjoisen ilokeskuksissa virus on levinnyt juhlijoiden kesken.

 

Maailmalla tilanne on mielenkiintoinen. Etelä-Euroopan maat Italia ja Espanja toivoat jo saavuttaneensa huipun, mutta tilanne muuttu päivittäin. Onko näiden maiden katastrofiin syynä aikoja sitten vapautettu antibioottimyynti? Eräät tutkijat ovat sitä mieltä että virus+bakteeri on vaarallinen yhdistelmä. Ahaa?

 

Yhdysvallat ja Venäjä tulevat kovaa. Diktatuureissa on näköjään huonotkin puolensa.

 

Loppuviikon kohutuin uutinen on Huoltovarmuuskeskuksen tekemä, hivenen epäselvä, suojamaskitilaus. Joku tilasi joltain jotain. Tai joiltain. Lehtien mukaan maksoimme 5 miljoonaa euroa sekundasuojaimista. En tiedä totuttaa mutta ainkain saimme miljoonia kuminauhoja joita voidaan käyttää HVK:n vanhentuneissa maskeissa.

 

Nyt torstaina alkaa pääsiäinen. Somesta alkaa tippumaan uusmaalaisten mökkipäivityksiä. "Äsken tultiin". "Minä olen ollut täällä jo kaksi viikkoa". "Oi, järvi on sulanut!".

Me olemme kotona koska niin on määrätty. Esivaltaa on toteltava, piti siitä tai ei. Muuten alamme vaipumaan kohti anarkiaa.

 

 

Viikoilla olen tehnyt töitä. Etänä ja pääkonttorilla. Meillä on toistaiseksi sillä rintamalla kaikki ok.

 

Karanteeni ei ole kauheasti rajoittanut meitä. Mökillä jäi aurinkosähkökeskusken asennustyömaa puoleen väliin ja maalatakin pitäisi. Kyllä ne kerkeää. Sain maanantaina (30.3.2020) hyviä uutisia ja mökin kattoremppa oli valmis. Pelti on nyt siis in. Siis vanha oli huopaa joka oli koronansa kärsinyt. Tässä tilanteessa päätös kattoremontin ulkoistamisesta tuntuu olleen oikea.

 

Me ollaan pyöräilty jonkin verran. Ilmat on hyviä ja polkuja riittää. Tässä Uudenmaan Klaukkalassa on erinomaisia mahdollisuuksia vaikka minkälaiseen liikkumiseen. Porukka näyttää myös aika hyvin niitä käyttävän. Pyöräily on kivaa, ainakin tällä hetkellä.

Mutta en ymmärrä niitä joilla on viimeisen päälle kireät sortsit, t-paidat (ne urheilut), urheilukellot, menevät kypärät, keltaiset tennarit, puolikkaat hanskat ja leveä/paksurenkaiset sähköpyörät. Sähköpyörät? Mitä h******* pyöräilyä se on? Leveillään varusteilla ja sitten Nurmijärven Sähkö tekee kaiken työn. Järjetöntä toimintaa. Menisivät mökeilleen.

Itselläni oli muuten yhdellä kertaa vanha maastotakki päällä. Vähäsen likainen.

 

Jostain syystä meillä on ollut peräkärryssä hetken aikaa pihajätteitä odottamassa poisvientiä. Eräänä iltana lähdettiin pojan kanssa Metsä-Tuomelaan viemään kuormaa pois. Ilma oli hyvä. Ei ollut jäte-asemalla ruuhkaa, muutama auto vain.

Metsä-Tuomelahan on nykyään Kiertokapulan hallinnassa. Muutoksen myötä aukioloajat ovat ”vapautuneet” ja nykyään sinne voi viedä kamaa myös iltaisin, ja kohtapuoliin myös lauantaisin. Erittäin hyvä asia. Huomasin että hinnat ovat myös tulleet ystävällisemmiksi. Edelliskerralla samanlaisen jätteen vienti maksoi karvan alle 30 euroa. Nyt maksu oli vain 10 euroa. Me like!

 

Viime viikon perjantaina päätettiin yhden kaveriporukan kesken tavata Teamsissa. Siinähä se ilta menikin mukavasti kun kamerat käynnistyivät 1800 ja sulkeutuivat 0200. Alkuun höpötettiin, sitten kävin välillä saunassa ja taas puhuttiin. Jossain vaiheessa alettiin pelata Herttaa netin kautta. Hauskaa oli. Heräsin seuraavana aamuna.

 

Palmusunnuntaina katselin hetken mielijohteesta Facen kautta Nurmijärven jumalanpalveluksen. Hyvä että jokainen taho uusiutuu näinä aikoina.

 

Tällä viikolla olen painiskellut erittäin tärkeän asian parissa. Ostaako Ryobin pensasleikkuri OHT1850 vai ei? Asiasta on keskusteltu ja lopullisia mielipiteitä ei ole selvillä. Meillähän on sakset joilla voi leikata, mutta kuten aikaisemmin kävi selväksi, niin ne ovat vinossa. Ne takapihan kaikki pensaat todistavat asian.

Eräänä päivänä hakiessani lounaaksi erään valmistajan erästä salaattiannosta eräästä kaupasta päätin että tänään minä sen vehkeen haen. Hain, maksoi 119,-. ALV on hinnassa mukana.

Leikkuria voi taitella eri suuntiin, toki portaallisesti, ja sillä ylettää pitkälle. Siinä on mukana joku kerääjäkin joka kai työntää leikattuja tuotteita edellään? Ok...varmaan tominto toimii hyvin. Testasin leikkuria parkkipaikan viereiseen aitaan ja erittäin hyvin meni oksaa poikki. Vai mitä ne on? Vaikuttaa oikein hyvältä vehkeeltä. Pitkäperjantaina saavat aroniat kyytiä!

 

Aikavälin kohokohtia:

  • Käsidesit eivät lopu töistä

  • Pyörälenkit

  • Pensasleikkurin hankinta

 

Uudenmaan koronakaranteeni
29.3.2020
Päivä 2

Sunnuntai, karenssin toinen päivä.
Iltalehdet uutisoivat 16 555 ajoneuvon yrittäneen ylittää Uudenmaan rajan. Näistä käännytettiin takaisin 835 ajoneuvoa. Nopeasti päättelen: Eipä ole kummoinen karanteeni. Toivon, että valtaosa näistä olisi kotiinpalaavia uusmaalaisia. Maanantaina alkaa sitten työpaikkaliiikenne. Luulisi että ensi viikon aikana selviää totuus siitä, kuinka paljon liikennettä pääsee oikeasti lävitse. Jos suhde on sama kun viikonloppuna, niin en ymmärrä karanteenia.

Yhdysvallat Trumpin johdolla eivät saa mitään aikaiseksi. Yhden asian mies ajattelee vain omaa etuaan. Nyt kun tarkemmin miettii, niin on se sittenkin hyvä etteivät Suomen eduskuntavaalit 2019 olleet viikkoa myöhemmin.
Espanja ja Italia ovat uutisten mukaan pahimmat pesäkkeet. Molemmissa tappioita tulee melkein tuhannen hengen päivävauhtia. Eräs tutkijaryhmä (vai tutkija?) on kehittänyt teorian että ihmisissä on bakteereja jotka ovat immuuneja virukselle. Tällöin sekä virus että bakteerit hyökkäävät ihmistä vastaan samaan aikaan. Etelä-Euroopassa syödään antibiootteja kuin karkkia, ja sen takia lääkkeet eivät auta koska bakteerit ovat sielläpäin kehittäneet antibioottisuojaa itselleen.
En tiedä.

--------------------------------------------------------------------

Sunnuntaiaamu. Heräsin elossa.
Mitähän se oli, 0800 tai siinä main, kun laskeuduin alakertaan auttamaan poikaa aamupalan teossa. Ei hän apua olisi tarvinnut, kunhan vaan autoin. Viikolla ilmennyt niskakipu oli siirtynyt hartioihin, ilmeisesti tehokkaan itsehoidon ansiosta. Uskaltaako viikolla mennä hierojalle? Tätä miettiessä otin aamutorkut.

Päivä oli aika väsynyt sunnuntai. Ei minkään koronan tai karanteenin takia, ei vaan ollut vire päällä. Päivällä sain vähän otetta kiinni ja lähdettiin porukalla pihahommia jatkamaan. Pojan kanssa nostettiin polkupyörän satulaa ja tehtiin pieni testilenkki. Oli kuulemma raskaampi polkea vaikka minun silmiin nosto oli onnistunut täydellisesti. Satula jopa pysyi paikallaan.
Ihmisiä ei ollut liikkeellä, vain pari vastaantulijaa. Kello oli 1300 joten olisi olettanut kävelijöitä olevan.

Pihatöissä pääsin kottikärryn työntöhommiin. Heidi kehitti siirrettävää materiaalia kiitettävään tahtiin ja oli vaikeuksia pysyä perässä. Etenkin kun pidin taukoa 2 minuutin välein. Jossain vaiheessa kerkesin kuitenkin halkomaan puuliiteristä suurimpia puita, on sitten helpompi täyttää puukoppia. Olen erinomainen puunhalkoja, haasteita otetaan vastaan.

Sunnuntai on saunapäivä joten semmoinen lämmitettiin. Ennen saunan lämpiämistä ja sitä odotellesa kerkesin tekemään vähän töitä. Jotain raportteja katselin ja luonnostelin lisää toimenpiteitä jos kepposkorona iskee meille kovaa. Kollega laitteli viestiä ja kerrattiin aamun työntekijätilannetta. Sitten saunaan.

Takkaan oltiin viritelty pienet valkeat ja koska sitä käristemakkaraa oli jäljellä, päätin laittaa muutaman käyrän jälkilämmöille. Oikein makoisat lopputuotteet.

Tätä kirjoittaessa katselen samalla telkkarista ”Cosmos: Mahdolliset maailmat”. Pidän tämänkaltaisista ohjelmista. Jos halutaan mennä eteenpäin ja ylipäätään säilyä lajina, niin yhteistyö on ainoa vaihtoehto.

Päivän nostot:

Facebookissa silmiini osui RT-kollegan toiselta kollegalta lainaama teksti, joka nosti suupieliä ylöspäin. Lainaan sitä tässä.
-----------------
Nyt kun olemme siirtyneet maailmaan, missä...

1. Väki odottaa malttamattomasti hetkeä jolloin pääsee jatkamaan normaalia elämäänsä
2. Jokainen on pakotettu pysymään pienellä alueella omassa "leirissä"
3. Itsellä ei ole kontrollia siihen mitä leirin ulkopuolella tapahtuu
4. Ruokailuun ei ole mitään asiaa ilman käyntiä käsien pesulla
5. Iltavapaat kylillä ja julkinen viihdetoiminta ovat pelkkä haave
6. Yritetään yhdessä pärjätä kaveria jeesaten, vaikka hermo on joskus kovilla
7. Liikkumaan pääsee vain rajoitetusti, luvalla ja tsekkareiden läpi
8. Jokainen vastaan tuleva paikallinen voi olla potentiaalinen vihollinen
9. Sääntöjen rikkominen ja sooloilu johtaa pahimmassa tapauksessa hengen lähtöön
10. Ainoa rentoutumiskeino on sauna, kalja ja videoruutu

... niin tuli vaan mieleen, että koko Uusimaan asujamisto tulee nyt viikonloppuna de fakto siirtymään RAUHANTURVAAJAN NORMAALIIN VARTIOASEMA-ARKEEN.

Uudenmaan koronakaranteeni
28.3.2020
Päivä 1

Tänään, 28.3.2020, astui Uudenmaan karanteenialue voimaan.

Aloitin päiväni klo 00:15 seuraamalla Ylen suoraa lähetystä kun Uudenmaan rahat suljetttin yli 30:llä väylällä ja tiellä. Lähetyksessä Ylen reportteri ajoi nelostietä pitkin ensin Helsingistä Lahden suuntaan ja pääsi lävitse. Sitten hän käänsi auton ympäri Tuuliharjassa ja paluumatkalla olikin pysähdys edessä. Reportteri ohjattiin media-alueelle josta käsin ihmeteltiin tapahtumia koko loppulähetys.

Niin se alkoi.

 

Mielenkiintoinen tilanne. Asian pystyisi käsittelemään helpommin jos näkisi sotilaan ase kädessä vähän matkan päässä. Tai Merkavan ajamassa vakiokumppaninsa T-72:n kanssa suunnittelemassa jotain kepposta. Niistä on kokemusta.

Ei ole Veli Venäläinen tällä kertaa rajalla. Ei myöskään ruotsalaiset tai norjalaiset. Tasa-arvo pitää muistaa myös mahdollisia uhkia miettiessä.

 

Uusimaa on suljettu muusta Suomesta koska keskuudessamme vaeltaa koronavirus. Virus on kehittynyt jossain ja jotenkin ja uhkaa nyt koko maailmaa. Suomessa valtosa tartunnoista on Uudellamalla, ja tällä toimenpiteellä yritetään hidastaa etenemistä muualle Suomeen, jotta hoitokalusto ja henkilöstö riittäisi. Meille lankesi ensi-iskun vastaanotto. Velvollisuus hoidetaan, hinnasta ei hajuakaan. Tämä kestää pitkään.

 

Tämmöistä vihollista ei näe. Sitä on vaikea pelätä, ylipäätään ymmärtää. Jos ei jotain ymmärä, niin sitten on parempi olla varuillaan, varautua ja yrittää kerätä tietoa. Toivottavasti varaudutaan turhaan.

 

--------------------------------------------------------------------

 

Olin tänään meidän perheen unikeko ja heräsin 0830. Poika oli todennäköisesti herännyt kuudelta jotta pääsisi salaa pelaamaan pleikalla. Tai katsomaan youtubesta jotain pelivideota.

Syötiin siinä sitten aampalat ja suunniteltiin mitä tänään tehtäisiin. Minä ja Heidi ehdotettiin pihahommia ja poika puhui sangen vahvasti pelaamisen puolesta. Päädyttiin ensin pihahommiin ja jos ne sujuu, sitten saa pelata.

 

Vastoin äskeisiä suunnitelmia minä lähdin käymään Tokmannilla hakemassa 32 gb muistikorttia (kotona vain 64-128 kortteja), leivinpaperia ja tiskiainetta. Heidi rupesi tekemään yliopiston kurssitehtäviä ja poika pelaamaan. Sillä lailla.

 

Tokmannilla olin jotain 1030 ja kyllähän siellä porukkaa oli. Varmaan moni muukin kuvitteli karanteeniharhoissaan tekevänsä tänä viikonloppuna pihahommia, ja olivat lähteneet ostamaan jotain tarpeellista. Löysin yllä mainitut tavarat, vähän ylimääräistäkin, ja lähdin ajelemaan kotiin päin. Klaukkalan raitilla oli semisti liikennettä, jossain valoissa oli jopa jonoakin. Näytti suht normaalilta.

 

Kotiin päästessä pesin kädet THL:n ohjeiden mukaisesti ja käytin desinfiointiainettta. Sitten me alettiin niihin pihahommin. Minä leikkelin ensin Klaukkalan rakenteilla olevan ohikulkutien puoleisen minipensasaidan vinoon ja vähän muotoilin sivuja. Sen jälkeen vuorossa oli terassin vieressä oleva suoja-Tuija. Se on helppo leikata ja muotoilla. Iso kokonaisuus ja vihreät viivat helpottavat. Mutta vanhan laulun sanat ”Tuija mua huijaa” toteutui ja leikkasin vinoon. Olkoon.

Heidi hoiti kukkapenkkeja ja haravointia. Taisi keritä tehdä 1/3 pihasta, hyvä homma. Poika taasen leikki omia leikkejään ja välillä auttoi viemään/siivoamaan jotain. Päivän aikana pelattiin myös koulun suosittelemaa luontobingoa jossa bingoruudukkoon oli merkattu erilaisia luonnosta löytyviä asioita ja kun semmoisen bongasi, sai merkin ruudukkoon. Me saatiin kaikki pari riviä kasaan omasta kotipihasta :) Lounaaksi syötiin käristemakkaraa, grillin kautta tietysti.

Ei pöllömpää karanteeniaikaa.

 

Päivälliseksi tein pitkästä aikaa pari peltiä pitsaa. Pohjaksi minulla on lyömätön ohje ja siitä tulee aina hyvä, helppo käsitellä ja maistuva. Suomeksi, ainoa ohje jonka mukaan osaan pohjan tehdä. Täytteeksi ensimmäiseen valikoitui jauhelihaa tacomausteella, tomaattia ja vähän tonnikalaa.Toiseen lättyyn valitsin kinkkua, tonnikalaa, ananasta ja tomaattia. Molempiin tietty kaupasta ostettua valmista tomaattikastiketta ja kahta erilaista juustoa. Erittäin hyvät pitsat tuli. Mutta uuden uunin (2 v.) kanssa en tule toimeen. Hankala saada pohja rapeaksi. Täytyy harkita leivarin käyttöä joskus.

 

Lauantaihin kuuluu sauna. Semmoinen lämpeni ja siellä käytiin. Ennen saunaa kerkesin auttamaan poikaa Plants vs. Zombies GW 2 -pelissä suorittamaan yhden tehtävän. Ymmärrän että maakunta voidaan sulkea, mutta sitä en ymmärrä miksi pleikalle ja äksboksille saa edelleen tehdä fps-pelejä. Ohjain + fps = Epic Fail

 

Nyt tätä kirjottaessa olohuoneessa katsellaan ensimmäistä ”Masked Singer” -jaksoa nauhalta (tiedän, ei ole oikeasti nauha) ja täällä työhuoneen telkkarissa pyörii ”Voice of Finland”. Tämä siitä syystä koska kirjoitan enkä kerkeä vaihtamaan kanavaa. Iltapala alkaa pikkuhiljaa kutsumaan, varmaan leipää ja jugurttia tms. Heidi juonee teetä.

Siitä se ilta sitten jatkuu.

 

Tavallista arkea, aikalailla normi päivä. Vessapaperikin riitti.

 

Päivän nostot:

- Pelasin änäriä samaan aikaan kun raja sulketui (VeP)

- Viimeisellä rannalla, Sir Elwoodin hiljaiset värit (kiitosta vaan tästä Äiti)

- En miettinyt töitä

Järkeä päätöksen tekoon

Pidetään selkeää linjaa:
- Kokonaisuuden hahmottaminen
- Kunnan peruspalveluiden turvaaminen, eritoten SOTE:n jälkeen
- Realismi, kaikkea ei voi saada jokapaikkaan
- Tulot > menot

Kirjaudu

Sininen Tulevaisuus

- Turvallisuus on perusoikeus
- Työ ja yrittäjyys
- Toimiva liikenne
- Suomalaisen osaamisen ja kulttuurin puolesta
- Avointa ja reilua oikeuspolitiikkaa

Wednesday the 23rd. Kimmo Kakko, kokonaisvaltaista osaamista Nurmijärven edestä!. Powered by 888poker review - All rights reserved.