Tulosta


Esports on voimakkaasti Suomessa ja maailmalla kasvava laji. Suomessa urheiluministeri Sampo Terho linjasi valtiovallan tukevan tavoitetta tehdä Suomesta eSportsin mahtimaa. Erinomainen linjaus ja juuri tämän kaltaista ajattelua tarvitaan.

Suomalaiset oppilaitokset ovat heränneet kouluttamaan pelaajia. ESports alkaa kehittymään kiihtyvällä vauhdilla omaksi urheilun haaraksi ja esimerkiksi monet lukiot tarjoavat jo erikoistumislinjaa, jossa lajia opetetaan ja opiskellaan. Kainuussa on rakennettu opiskelupolku, joka mahdollistaa lajin opiskelemisen pääsuuntautumisaineena ammattikorkeakoulutasolla. Linja yhdistää pelaamisen sekä liiketoiminta- ja toimialaosaamisen.

ESports on sosiaalista toimintaa. Pelejä pelataan pääosin verkossa, ja pelaajat kommunikoivat keskenään ns. puhe-ohjelmien välityksellä. Kommunikointi tapahtuu joko pelin sisäisellä puheominaisuudella tai sitä varta vasten tehdyillä ohjelmilla esimerkiksi Discord, Teamspeak tai Ventrilo.  Kokemuksesta tiedän, että verkkopelaaminen luo pysyviä ja tärkeitä ihmissuhteita. Itse olen saanut valtavan määrän uusia tuttavuuksia, kavereita ja jopa ystäviä harrastuksen ohella. 

Harrastajat kokoontuvat myös lähiverkkotapahtumiin, jotka voivat olla tietyn pelaajayhteisön tapahtumia tai isompia, laajemmalle osanottajajoukolle tarkoitettuja kokoontumisia. Pelaajien keskuudessa käytetään sanaa ”lanit”. Suomessa järjestetään esimerkiksi Assemblyt kaksi kerta vuodessa, joihin osallistuu harrastajia ja kilpapelaajia myös ulkomailta. Vuosittain järjestetään myös lukuisia muita, pienempiä, tapahtumia.

Varsinaiset kilpapelit, majorit, turnaukset ja liigat, järjestetään pääosin verkossa. Loppu-ottelut, tai isommat turnaukset, järjestetään live-tapahtumina joihin joukkueet saapuvat mittelemään toisiaan vastaan. Alkuvuodesta pelattiin Puolan Katowicessa erään pelin Major-turnaus ,jonka finaaleja seurasi paikan päällä yli 10 000 ihmistä.

Suomalaiset ovat niittäneet mainetta ja kunniaa eSports-kentillä. Viime vuonna saimme nauttia menestystä sellaisista legendaarisista lajeissa kuin Counter Strike, Overwatch, Nhl-series, Dota 2 ja Starcraft muutamia mainitakseni. Näistä Starcraftista tuli jopa maailmanmestaruus. Hienoa! Näyttää siltä että tahti ei tänä vuonna ainakaan hyydy, vaan pikemminkin kiihtyy. Näin pitää ollakin.

Minä olen pitkän linjan eSports-pelaaja. Haluan omalta osaltani edistää tämän valtavan hienon, sosiaalisen ja ihmistä kehittävän urheilumuodon tunnetuksi tekemistä.
Tulevan eduskunnan yksi tärkeimpiä tavoitteita urheilun saralla on edistää eSportsin toimintaa Suomessa. Meissä suomalaisissa pelaajissa on valtava potentiaali
, käytetään se hyödyksi!

Järkeä päätöksen tekoon

Pidetään selkeää linjaa:
- Kokonaisuuden hahmottaminen
- Kunnan peruspalveluiden turvaaminen, eritoten SOTE:n jälkeen
- Realismi, kaikkea ei voi saada jokapaikkaan
- Tulot > menot

Kirjaudu

Sininen Tulevaisuus

- Turvallisuus on perusoikeus
- Työ ja yrittäjyys
- Toimiva liikenne
- Suomalaisen osaamisen ja kulttuurin puolesta
- Avointa ja reilua oikeuspolitiikkaa

Tuesday the 4th. Kimmo Kakko, kokonaisvaltaista osaamista Nurmijärven edestä!. Powered by 888poker review - All rights reserved.